Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.
x
Polityka prywatności

Polityka prywatności Portalu
www.wymagania-prawne.pl

Do ochrony prywatności Użytkowników Portalu wymagania-prawne.pl przywiązujemy dużą wagę. Zależy nam na tym, aby nie tylko być zgodni z przepisami prawa o ochronie danych osobowych oraz o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ale również aby wszyscy Użytkownicy korzystając z naszego Portalu czuli się bezpiecznie.

Poniżej przedstawiamy główne zasady ochrony prywatności i bezpieczeństwa korzystania z Portalu wymagania-prawne.pl:

  1. Wszystkie podawane przez Użytkownika dane osobowe są dobrowolne. Służą one do założenia bezpłatnego konta, wykupu płatnych usług oraz do zarządzania przez Użytkownika głównego kontami pozostałych, podległych mu użytkowników.
  2. Użytkownik może w każdym momencie dokonać zmiany swoich danych osobowych i innych zawartych w swoim Profilu. Zmiany danych użytkowników podległych dokonuje Użytkownik główny, zwany Administratorem .
  3. Każdy Użytkownik ma swój własny niepowtarzalny login, umożliwiający mu wraz z hasłem, dostęp do bezpłatnych lub odpłatnych Usług Portalu. W przypadku odkrycia bezprawnego posługiwania się Kontem przez inną osobę Użytkownik może zmienić swój login i hasło w swoim Profilu lub poprosić o zmianę tych danych Użytkownika głównego (Administratora).
  4. Użytkownik może zrezygnować z dalszego utrzymywania bezpłatnego konta. W celu usunięcia konta należy skontaktować się z Wydawcą Portalu, który zapewnia, że wraz z kontem zostaną usunięte dane osobowe Użytkownika, podane podczas rejestracji.
  5. Zakładając bezpłatne konto, Użytkownik wyraża zgodę na wykorzystanie podanych przez niego danych w formularzu bezpłatnej rejestracji do celów marketingowych tj. na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej i oferty usług świadczonych przez Portal wymagania-prawne.pl i podmioty z nim powiązane oraz od partnerów handlowych Portalu.
  6. Wydawca zapewnia jednocześnie, że nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych Użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Użytkownika, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub też na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu, w przypadku naruszenia przez Użytkowników przepisów prawa.
  7. W przypadku wykupu płatnych pakietów Usług Użytkownik główny, zwany Administratorem, wprowadza inne dane organizacji, niezbędne do prawidłowego korzystania z tych pakietów, dotyczące jej aspektów, obiektów, wymagań własnych oraz użytkowników podległych. Zarządzanie tymi danymi, ich dodawanie i usuwanie, pozostaje w gestii Użytkownika głównego (Administratora).
  8. W ramach modułu „Ocena zgodności” Użytkownik główny oraz inni użytkownicy podlegli wprowadzają dane dotyczące oceny zgodności działania organizacji z mającymi zastosowanie wymaganiami prawnymi i innymi. Zarządzanie tymi danymi, ich dodawanie i usuwanie, pozostaje w gestii Użytkownika głównego (Administratora).
  9. Każdy Użytkownik ma jedynie dostęp do danych wprowadzonych przez siebie lub innych Użytkowników w ramach danej organizacji w zakresie niezbędnym do prawidłowego zrealizowania Usług. Wydawca chroni dane osobowe oraz inne Użytkowników i dokłada wszelkich starań w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym wykorzystaniem.
  10. W razie nie opłacenia abonamentu za płatne pakiety Usług Wydawca przechowuje inne dane wprowadzone przez Użytkowników przez okres 90 dni. Po tym okresie dane te są usuwane przez Wydawcę. Dane te mogą być usunięte wcześniej w razie przysłania przez Użytkownika głównego wypowiedzenia umowy o udostępnienie pakietu usług.

 

Wrocław, dnia 10.09.2010 roku

Wydawca Portalu
Ecostandard Jacek Korzeniewski

Aktualizacje:

  • 4.10.2011 r. – zmiana treści pkt. 1, 2, 7 i 8.
  • 11.01.2013 r. - zmiana treści pkt. 1, 7, 10.

UNIA EUROPEJSKA
Projekt współfinansowany ze środków
Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
Treść portalu powstaje we współpracy z kancelarią prawną
WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr Spółka Komandytowa
Copyright © 2009-2016 Ecostandard Jacek Korzeniewski